Back to Top

A lisszaboni reptérA reptér két terminálból áll.

A TAP gépek a Terminal 1-re érkeznek és innen is indulnak. Átszállásnál nem kell elhagyni a tranzit zónát, tehát nincs ismételt utasbiztonsági ellenőrzés.

Ha csak TAP járatokkal utazol, akkor feladott poggyászodat átteszik arra a TAP járatra, amivel tovább utazol. ***
*** Ez érvényes a Star Alliance csoport gépeire is, amennyiben a jegyeidet a TAP-on keresztül egyben vásároltad.


A beszállókapuk megtalálása végtelenül egyszerű, mivel az egész reptér két párhuzamosan futó egyenes folyosónak tekinthető. Az egyiken maga a beszállókapuk sora van, a másik a vásárlós-várakozós terület.A schengeni terület a 7-26 közé eső kapukat tartalmazza, így még kevesebb gondod adódhat átszálláskor. A tájékoztató táblákon a kapuk jelölésénél találkozhatsz az N (north - észak) és az S (south - dél) betűkkel is, ami ne zavarjon meg, minden kapuszámból csak egy van.
(Más források alapján az S a Schengen, az N a Non Schengen jelentése)
A reptér a szeku területen belül etetőkkel elég gyéren van eleresztve. Az egyetlen dohányzó szoba pedig a 18-21 kapuk közelében található.


A központi csarnok felett található a TAP Premium Lounge, ahol a hosszabb átszállási időszakok kényelmesebb körülmények között eltölthetőek. A belépés 40€--------Ha nem csak TAP vagy Star Alliance géppel utazol, hanem más (fapados) társaság gépét is igénybe veszed, akkor vedd figyelembe azt, hogy az összes gép érkeztetése a T1-re történik. 
Feladott csomagodat a T1-en veheted fel a csomagkiadó szalagoknál és ezt újra fel kell adnod a következő járatra. 
Ha a következő járatod a T2-ről indul, akkor el kell hagynod a reptér épületét és az ingyenes Shuttle busszal át kell menned a közeli T2-re, ahol a csomagfeladást követően ismételt utasbiztonsági ellenőrzésen kell átmenned.
---------Ha az átszállásodra olyan hosszú időt tervezel, hogy belefér egy lisszaboni kiruccanás, akkor a Terminálból kilépve a metrót pár lépéssel elérheted.